Νέοι τρόποι αγοράς για τις διαφημίσεις βίντεο από το Facebook

0
3009
τηλεφωνο adwords Ελλαδα
τηλεφωνο adwords Ελλαδα

Το Facebook ανακοίνωσε πως θα εισάγει νέους τρόπους αγοράς μέσα στη διάρκεια της χρονιάς όσον αφορά στο Facebook, το Instagram και το Facebook Audience Network:

  1. Completed-view buying: Οι διαφημιζόμενοι θα πληρώνουν μόνο για τις διαφημίσεις video που τις έχουν δει ολόκληρες για διάρκεια πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Αυτός ο τρόπος πάει να πλησιάσει το youtube instream video buying type.

2. Two-second buying: Οι διαφημιζόμενοι θα μπορούν να πληρώνουν για τις διαφημίσεις video που οι χρήστες τις έχουν δει για τουλάχιστον 2 δευτερόλεπτα και το βίντεο έχει παραμείνει το λιγότερο στο 50% της οθόνης του χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο, το Facebook πάει να λύσει το πρόβλημα της χρέωσης με CPV για διάρκεια 3sec ενώ ο χρήστης μπορεί να μην είχε δώσει καθόλου σημασία στο βίντεο.

facebook video ad3. Sound-on buying: Χρέωση όταν οι χρήστες επιλέγουν να ενεργοποιήσουν τον ήχο του βίντεο. Οι διαφημιζόμενοι θα μπορούν να πληρώνουν για τις διαφημίσεις video όταν οι χρήστες επιλέγουν να τις δουν με τον ήχο ενεργοποιημένο. Τα Facebook videos εμφανίζονται στη ροή των ειδήσεων των χρηστών με σίγαση. Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια, οι προβολές βίντεο θα μετράνε μόνο όταν ο ήχος είναι ανοιχτός.

Ένα άρθρο από τη Λίντα Γαλάζιου