8 Τρόποι για να αυξήσετε την Αναλογία κλικ προς τον αριθμό εμφανίσεων (CTR)

0
2963
αυξηση ctr adwords
αυξηση ctr adwords

Γιατί χρειάζεται να είναι υψηλή η Αναλογία κλικ προς τον αριθμό εμφανίσεων (CTR)

Η Αναλογία κλικ προς τον αριθμό εμφανίσεων (CTR) είναι από τα στοιχεία που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το δείκτη ποιότητας των λέξεων κλειδιών που έχετε και συνεπώς και το κόστος ανά κλικ για κάθε λέξη κλειδί ακόμα και τη θέση που θα λάβετε στη δημοπρασία.

  1. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε στις διαφημίσεις σας τη λέξη κλειδί που είναι η πιο σημαντική στην ομάδα διαφήμισης και εντάξτε την στον τίτλο, στο κείμενο, ακόμα και στη διεύθυνση URL εμφάνισης. Όταν κάποιος ψάξει τη συγκεκριμένη λέξη κλειδί θα δει ότι στη διαφήμιση θα υπάρχει με έντονο χρώμα και θα τραβήξει την προσοχή του πιο εύκολα, άρα θα αυξηθεί η Αναλογία κλικ προς τον αριθμό εμφανίσεων (CTR).
  2. Φροντίστε οι ομάδες διαφήμισης να έχουν κοινό «θέμα» και να μην περιλαμβάνουν λέξεις κλειδιά που θα μπορούσαν να ήταν σε άλλη ομάδα διαφήμισης.
  3. Χρησιμοποιήστε αρνητικές λέξεις κλειδιά για να περιορίσετε αναζητήσεις που δεν είναι σχετικές με τη διαφήμισή σας.
  4. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στις διαφημίσεις σας προσφορές, εκπτώσεις και «δυνατές» λέξεις κλειδιά που θα οδηγούν το χρήστη να κάνει αυτό που θέλετε. Ειδικά στις μέρες μας που οι χρήστες ψάχνουν συνεχώς για ευκαιρίες, κάτι τέτοιο θα σας αυξήσει την Αναλογία κλικ προς τον αριθμό εμφανίσεων (CTR)
  5. Δοκιμάστε να συμπεριλάβετε την τιμή του προϊόντος σας στο κείμενο της διαφήμισης, ειδικά αν είναι και χαμηλότερη από τους ανταγωνιστές σας. Αυτό βοηθά και τους χρήστες να κάνουν αμέσως μία γρήγορη σύγκριση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές και να επιλέξουν εσάς που έχετε την καλύτερη τιμή.
  6. Δοκιμάστε μικρές παραλλαγές στο κείμενο της διαφήμισης για να δείτε ποια θα έχει την καλύτερη Αναλογία κλικ προς τον αριθμό εμφανίσεων (CTR) .
  7. Χρησιμοποιήστε την κεφαλοποίηση των αρχικών γραμμάτων στις λέξεις της διαφήμισης, ακόμα και στη διεύθυνση URL εμφάνισης.
  8. Σε εορταστικές περιόδους μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα και τη διαφήμισή σας ( πχ. Χριστουγεννιάτικες Προσφορές κτλπ.)

Κάνοντας όλα τα παραπάνω σίγουρα θα δείτε βελτίωση της Αναλογίας κλικ προς τον αριθμό εμφανίσεων (CTR) στις επόμενες μέρες από την εφαρμογή τους. Στη συνέχεια θα δείτε να βελτιώνονται και οι δείκτες ποιότητας για τις λέξεις κλειδιά που έχετε στο λογαριασμό και μπορεί να καταλαμβάνετε καλύτερες θέσεις στις επόμενες δημοπρασίες χωρίς να χρειάζεται να αυξήσετε παραπάνω την προσφορά σας.

Ένα άρθρο από τη Λίντα Γαλάζιου