Δίκτυο Εμφάνισης – Google Display Network

0
3695
δικτυο εμφανισης google
δικτυο εμφανισης google

Ξεχωρίστε τη Διαφήμιση στο Δίκτυο Εμφάνισης
Οι διαφημίσεις στο GDN (Google Display Network) ή αλλιώς “Δίκτυο Εμφάνισης”, εμφανίζονται όταν διαβάζουμε περιεχόμενο σε κάποιο website που έχει επιτρέψει να εμφανίζονται διαφημίσεις Adwords στον ιστότοπό του.

Είναι της μορφής κειμένου ή εικόνας και μπορούν να εμφανιστούν τόσο above the fold (χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το ποντίκι μας για να πάμε προς τα κάτω τη σελίδα) όσο και below the fold (όταν χρησιμοποιούμε το ποντίκι για να πάμε πιο κάτω σε μία σελίδα ενός site).

Για τις διαφημίσεις με εικόνα, υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές που πρέπει να τηρηθούν αλλά και διαστάσεις προκειμένου να αρχίζουν να εμφανίζονται στο GDN.

Μπορείτε να αρχίσετε να προσέχετε από τώρα τις διαφημίσεις Adwords στο GDN: Το διακριτικό “τριγωνάκι” πάνω δεξιά στις διαφημίσεις εικόνας, θα σας βοηθήσει να τις ξεχωρίσετε από τα υπόλοιπα banners του Premium Display.

Ακολουθεί παράδειγμα διαφήμισης κειμένου στο Google Display Network (Δίκτυο Εμφάνισης). Όπως θα προσέξετε και εσείς, κάτω δεξιά υπάρχει το χαρακτηριστικό “τριγωνάκι” και δίπλα ακριβώς η φράση “Οι διαφημίσεις μου”. ‘Αλλες παραλλαγές που υποδηλώνουν διαφήμιση μέσω του δικτύου της Google είναι “Διαφημίσεις Google” και “Σύνδεσμοι διαφημιζομένων”.

Στη συνέχεια θα δείτε και ένα παράδειγμα από διαφήμιση εικόνας 300×250 με το διακριτικό “τριγωνάκι” πάνω δεξιά.

Πλέον, είστε και εσείς σε θέση να ξεχωρίζετε τις διαφημίσεις κειμένου και εικόνας στο Δίκτυο Εμφάνισης.

Ένα άρθρο από τη Λίντα Γαλάζιου