Παρόμοιο κοινό – Similar Audiences

0
2255
παρομοιο κοινο adwords
παρομοιο κοινο adwords

Τι είναι το Παρόμοιο Κοινό στα AdWords;
Μέσα από το επαναληπτικό μάρκετινγκ έχετε τη δυνατότητα να προσεγγίσετε άτομα που έχουν ήδη επισκεφτεί το site σας από οποιαδήποτε πηγή. Με το Παρόμοιο Κοινό όμως, μπορείτε να προσεγγίσετε χρήστες που έχουν παρόμοια μοτίβα περιήγησης με τους υπάρχοντες επισκέπτες του ιστότοπού σας.

Σύμφωνα με το Support του Adwords, “Το AdWords εξετάζει τη δραστηριότητα περιήγησης των τελευταίων 30 ημερών σε ιστότοπους του Δικτύου εμφάνισης και τη χρησιμοποιεί, μαζί με τη μηχανή που βασίζεται στα συμφραζόμενα, για να κατανοήσει πώς ορίζεται το κοινό επαναληπτικού μάρκετινγκ. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, το AdWords βρίσκει ένα σημαντικά μεγαλύτερο κοινό νέων χρηστών που υπερβαίνει τη λίστα επαναληπτικού μάρκετινγκ που έχετε, το οποίο έχει παρόμοια μοτίβα περιήγησης με το υπάρχον κοινό σας.”

Για να μπορέσει να δημιουργηθεί επομένως το παρόμοιο κοινό, θα πρέπει η κύρια λίστα του επαναληπτικού μάρκετινγκ, να έχει πάνω από 100 cookies, οπότε ίσως θα πρέπει πρώτα να μεγαλώσετε τη λίστα αυτή αν είναι μικρή και μετά να σκεφτείτε τις επιπλέον δυνατότητες που σας δίνει το παρόμοιο κοινό.

Αν έχετε πολλές λίστες επαναληπτικού μάρκετινγκ, η Google θα μπορέσει αυτόματα να βγάλει παρόμοιο κοινό όπου αυτό είναι εφικτό με βάση κάποιων παραγόντων. Στους “προσαρμοσμένους συνδυασμούς” δεν μπορείτε να κάνετε παρόμοιο κοινό.

Το παρόμοιο κοινό ανανεώνεται καθημερινά με βάση τη δραστηριότητα περιήγησης των χρηστών.

Ένα άρθρο από τη Λίντα Γαλάζιου